Обережно: отруєння грибами!

Отруєння грибами!

Інформація від ДУ «Харківський ОЦКПХ МОЗ» Звертаємо вашу увагу на те, що з вересня 2022 року різко зросла кількість отруєння дикорослими грибами серед населення країни. Особливе занепокоєння викликають випадки отруєння дітей, зокрема протягом вересня 2022 року 11 дітей отруїлися після вживання дикорослих грибів або страв з них.

Звертаємо вашу увагу на те, що з вересня 2022 року різко зросла кількість отруєння дикорослими грибами серед населення країни. Особливе занепокоєння викликають випадки отруєння дітей, зокрема протягом вересня 2022 року 11 дітей отруїлися після вживання дикорослих грибів або страв з них.

У зв’язку з цим просимо вас посилити інформування батьків та дітей про небезпеку вживання дикорослих грибів шляхом використання власних каналів комунікації.

Під час комунікації даної ситуації просимо робити акценти на наступному:

1. Дітям до 12 років не бажано вживати дикорослі гриби та с трави з них.

2. Під час сезону грибів батьки мають розповісти дітям про небезпеку нсконтрольованого збирання та вживання дикорослих грибів.

3. Вживати дикорослі гриби не рекомендовано вагітним, жінкам, які годують грудьми, та літнім людям.

4. Гриби є специфічним продуктом. Клітковина хітин, що входить до їхнього складу, майже не перетравлюється у шлунково-кишковому тракті людини, тому гриби можуть викликати проблеми із травленням.

5. Найкраще відмовитися від споживання дикорослих грибів, замінивши їх грибами, вирощеними в промислових умовах.

6. Заради безпеки життя здоров'я слід утримуватись від купівлі дикорослих грибів на стихійних ринках.

7. За наявності будь-якого симптому отруєння дикорослими грибами слід негайно звернутись до лікаря.

Кiлькiсть переглядiв: 10